Marianne Luyer

Zorggroep Almere

Hoe kunnen we een prachtige voorziening als de Zorggroep Almere, met al haar gezondheidscentra, behouden in een tijd waarin ook de marktwerking een adequaat antwoord verdiend?

Toen bestuurlijk en toezichthoudend werk bij de scholengroep Het Baken ten einde loopt, ben ik met plezier ingegaan op de uitnodiging om in gesprek te gaan met de Raad van Toezicht van de Zorggroep Almere. Ik wil graag een bijdrage leveren aan het functioneren van maatschappelijke instellingen en de zorgsector gaat me aan het hart. Zakelijk heb ik veel opdrachten vervuld voor diverse ziekenhuizen en verpleeghuizen, maar zo betrokken zijn bij het wel en wee van de gezondheidscentra in Almere, dat was ik tot nu toe niet.
Als patiënt, of cliënt, zijn we uiterst tevreden met ‘ons’ gezondheidscentrum in De Filmwijk. Maar dat zegt niet veel. We hebben gelukkig niet veel (huisartsen)hulp nodig, dus veel ervaring hebben we niet.
Maar ik realiseer me dat het feit dat die voorziening er is, huisartenzorg met allerlei aanverwante hulpverlening (consultatiebureau, fysiotherapie, maatschappelijk werk, etc), dat ik dat een geruststellende gedachte vindt.

De veranderingen in de zorg zijn complex, het is lastig om de consequenties daarvan voor een organisatie als de Zorggroep Almere te doorgronden. Met een goed bestuur, goed management en goede professionals wordt hard gewerkt aan het toekomstbestendig maken van de Zorggroep. Meer vraaggericht, de patiënt centraal, Het Planetree concept, waardoor aandacht wordt besteed aan kwaliteit (van eten, van huisvesting, van omgang met elkaar), dat zijn de nieuwe strategische doelen.

Met veel plezier ben ik 8 jaar verbonden geweest aan de Zorggroep Almere, met ingang van 1 januari 2015 is dat beëindigd. Ik wens de Zorggroep, al haar medewerkers en patiënten een goede toekomst!
Voor meer informatie over de Zorggroep Almere, surf naar: www.zorggroep-almere.nl

December 2023
ZoMaDiWoDoVrZa
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31